23 Şubat 2013 Cumartesi

Her Hafta Keki

Hafta içi yaşanan yemek trafiği ve ne pişirsem kargaşasının ardından neredeyse her hafta Yiğit'le yaptığımız kekimiz. Basitliğinden dolayı artık el alışkanlığı oldu. İçini de istediğimiz gibi çeşitlendirebiliyoruz. Tarife gelirsek:


  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2-3 su bardağı un (kıvamına göre)
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • Bunlardan sonra istediğiniz herhangi bir malzeme ( 1 paket kakao, damla çikolata, portakal, ceviz, havuz, tarçın... Gönlünüz neli isterse artık.)

Yumurta ve şekerleri 5 dakika kadar, köpürene kadar, çırpıyoruz. Üstüne süt ve yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. İstediğimiz ekstra malzemeleri ekleyip çırpmaya devam... Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpıyoruz.

Kalıp seçimi sizin tercihinize kaldı artık. Ben Softbowl'un yuvarlak kalıbını kullanıyorum ve gayet güzel kabarıyor.

Afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder